Marieke
170823-ATELIERNW-2-30

Marieke

Het ontwerp gesprek met Marieke was erg gezellig en ze stond open voor onze ideeën. Zo hebben we samen met haar een hele mooie hanger ontworpen. Een witgouden hanger met een Tahiti parel en een mooie diamant.


"Onze eerste afspraak in het atelier was ter oriëntatie en om een eerste ontwerp te schetsen van het collier en de hanger die ik voor mijn verjaardag mocht laten maken. Mirjam schetste terwijl ik uitlegde wat ik voor ogen had; Ruud zocht er de materialen bij. De in lengte verstelbare ketting die ik graag wilde, hadden ze niet in huis, maar ze wisten dat zoiets bestond en zouden voor me op zoek gaan.

De schetsen van Mirjam waren meteen goed, ze tekende precies wat ik in gedachten had en gaf me nog een paar extra schetsen mee om te kunnen vergelijken. Ook kreeg ik nog een aantal losse parels en stukjes goud mee om thuis op mijn gemak nog even de kleuren en materialen op me in te laten werken, super.

Niet veel later kwam Ruud me persoonlijk enthousiast vertellen dat hij precies het collier had gevonden dat we nodig hadden. Toen de hanger klaar was en ik niet kon kiezen tussen een wat dikker en een dunner collier, mocht ik beide mee naar huis nemen om te kunnen passen en er over na te denken.

Ruud en Mirjam hebben er samen, zeer zorgvuldig en met enthousiasme, creativiteit en vakkennis, voor gezorgd dat mijn sieraad precies is geworden zoals ik in gedachten had."

Wilt u meer hangers zien?

HANGERS

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


the making of...

Het werken met parels vraagt uitzonderlijke aandacht. Ze zijn erg mooi, maar ook behoorlijk kwetsbaar. Zie hier enkele stappen uit het maakproces van Marieke’s hanger. Dat geeft een goed beeld van de totstandkoming van dit sieraad.

  • dscn6155a
  • dscn6160a
  • dscn6162a
  • dscn6172a