Atelier NW - hourglass
ateliernw-header-angela-1a
ateliernw-header-tanzaniet-1a
ateliernw-header-robin-1a
ateliernw-header-c
ateliernw-header-toon-1a
ateliernw-header-b
ateliernw-header-petra-1a

HOURGLASS by Marc Newson

Wij zijn erg trots dat we officieel verkooppunt zijn van Hourglass. Wellicht is ontwerper Marc Newson bij u bekend door zijn samenwerking met merken als Louis Vuitton of Jaeger-LeCoultre. Dat hij voor de absolute top gaat is wel duidelijk met zijn Hourglass. Deze ambachtelijk geblazen zandlopers mogen in de categorie: zeer bijzondere kunst.

 

Ze worden in drie formaten gemaakt; enkele miljoenen (!) stalen ‘nanoballs’ zijn voorzien van een laag puur zilver of goud en geven respectievelijk 10, 30 of 60 minuten euforisch kijkgenot. De totale jaaroplage is 60 stuks wereldwijd. Een met recht exclusief kunstwerk.

The making of...

Het is wellicht moeilijk voor te stellen dat iets eenvoudigs als een zandloper zo veel complexiteit met zich meebrengt om hem in deze uitvoering te maken. Hij is ambachtelijk geblazen van borosilicaat glas. Dat is extreem helder en bovendien sterker dan normaal glas. De zandloper is gevuld met 1,3 miljoen (kleine versie) tot 7,7 miljoen (grote model) rvs nanoballs. Stuk voor stuk voorzien van een laagje puur goud of zilver. Een zeer bijzonder object dat niet alleen de aandacht trekt, maar waar je naar blijft kijken als de balls bewegen. Een prachtig schouwspel om te zien en horen hoe de kogels zich verplaatsen alsof ze vloeibaar zijn. Neemt u gerust contact op voor meer informatie of als u eens een Hourglass in het echt wilt bewonderen. De moeite waard, dat beloven we!

www.hg-timepiece.com

www.marc-newson.com


NW SPECIALS

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren